Sommarförvaring för snöskoter

Sommarförvaring för snöskoter

Även om man bor i nordligaste Norrland finns det en kort period av året då man inte kan använda sin snöskoter, och måste ställa undan den på förvaring tills snön täcker marken igen. Under dessa månader är det viktigt att man förvarar skotern på rätt sätt, för att den ska vara i gott skick när det är dags att ta fram den igen.

För det första ska man se till att man har en mörk och torr plats att förvara skotern på. Ett skotergarage är naturligtvis optimalt, och om man inte redan har ett går det relativt lätt att bygga ett, om man tar hjälp av takläggare för att försäkra sig om att taket blir tätt (det är ju det viktigaste för att hålla insidan torr). Du hittar takläggare i Stockholm som kan hjälpa till på Svenskelitebygg.se.

Det är dock mer som krävs för att snöskotern ska må bra under sommarmånaderna. En bra början är till exempel att tvätta av hela skotern. Därefter bör man smörja in alla fettnipplar på skoterns rörliga delar, samt byta oljan i kedjehuset – allt för att undvika att smuts och väta kommer in, och orsakar korrosion.

Ytterligare något som är viktigt är så klart att man skyddar sin skoter från att bli stulen. Sunt förnuft är till exempel att inte ställa skotern så att den är synlig, och att låsa den både med lås för dörren och med lås på själva skotern. Den som vill ha extra skydd kan också utrusta sin skoter med gps-sändare, för att kunna spåra den om den ändå skulle bli stulen.

startit