SVEMO – Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet

SVEMO – Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet

SVEMO bildades år 1935 och är medlem i Riksidrottsförbundet. Den som vill tävla på motorcykel eller snöskoter behöver vara medlem i SVEMO. I förbundet ingår flera olika motorsporter så som enduro, cross och isracing. För att man ska tävla eller träna på en klubb som är ansluten till förbundet så krävs det att man har löst licens. Antingen så väljer man att lösa en helårslicens på den bana man ofta kör på eller så kanske man vill testa en annan bana och kan då lösa en engångslicens. Det finns totalt fem grundkrav för att få lösa en licens. Ett av dom är att man ska vara ansluten till en klubb som i sin tur är ansluten i SVEMO och ska betala in medlemsavgift till dom. Klubben behöver också i sin tur lägga upp dig som medlem i sitt medlemsregister på idrottonline. Man behöver också vara svensk medborgare och inneha ett fullständigt svenskt personnummer.

Läs mer om SVEMO

Klicka dig in på Svenska motorcykel- och snöskoterförbundets hemsida och upptäck alla fantastiska sporter som är ansluten till förbundet. Det finns många sporter som innefattas men de är alla fartfyllda och har på något sätt koppling till motorer. Både lite lugnare sporter som trial där man hoppar runt på stenar och tar sig upp för hinder som ser omöjlig ut till isracing där man med långa isdubbar i däcken tävlar om att komma först runt på en oval bana. Många av dessa sporter så som minimoto och flat track är lite mindre känd i Sverige och tränas och tävlas inte alls i samma utsträckning som motorcross. Dessa sporter har dock börjat poppa upp runt om i landet i olika sammanhang så om du ser att det ska vara en tävling i någon motorsport du inte helt känner till, gå och titta! Kanske är det en sport som du själv kommer att vilja testa eller en ny favorit att titta på tillsammans med familjen. SVEMO har något för alla åldrar och lockar hela familjer att gå och titta på tävlingar tillsammans!

Försäkring via SVEMO

En sak som är viktigt att veta är att alla som är ansluten och har licens via SVEMO är försökrade. Den som kör med någon form av dieseltrim eller gasar bra i också de andra sporterna vet hur snabbt och enkelt en olycka faktiskt kan vara framme. Genom att lösa sin licens får man också en försäkring via IF skadeförsäkring som gäller när man tränar och/eller tävlar på de banor som är ansluten till SVEMO. Detta gäller för samtliga sporter som är ansluten till förbundet! Det gäller både passagerare och förare som deltar i en tävling eller träning på en SVEMO godkänd bana. Försäkringen omfattar också resan både till och från träningen och tävlingen. Om man är iväg på träningsläger tillsammans med sin klubb och skadar sig utan att färdas på sitt motordrivna fordon så omfattas man även då. Skulle olyckan vara framme vid exempelvis träning så ska skadan styrkas av den ledare som är ansvarig för träningen.

startit