Att åka på skotersafari

Att åka på skotersafari

Har man aldrig provat att köra en snöskoter och skulle vilja testa det, så finns det möjligheter att göra det genom att bege sig ut på en snöskotersafari. En snöskotersafari innebär att man åker ut med en grupp av människor tillsammans med en guide, på ett äventyr ut bland de svenska snöklädda fjällen. Det är helt enkelt arrangerade skoterturer som olika företag anordnar som ett helt äventyrspaket.

Visserligen kan man själv bege sig ut på en tur i fjällen med en hyrd snöskoter eller en skoter som man köpt via http://www.allaannonser.se/ på nätet. Men risken är då, speciellt om man är novis och inte har kunskaperna som krävs för att köra, att det händer något oförutsett – till exempel att man kör vilse eller råkar ut för en snöstorm. Åker man däremot på en guidad skotersafari, har guiderna de kunskaper och erfarenheter som krävs för att göra hela turen trygg och säker för deltagarna.

Skotersafari

De svenska fjällen erbjuder massor av spänning och äventyr. Dessutom finns det många skoterleder att köra på, om man skulle vilja göra det själv. Men om man bestämmer sig för att delta i en skotersafari blir det ännu mer unikt och rafflande, då man med guidens hjälp får uppleva sådant som en ”vanlig” snöskoteråkare inte får vara med om.

Tips

För att det ska bli en lyckad safari bland fjällen finns det några tips som man bör tänka på innan det är dags att bege sig ut, oberoende om man åker själv eller på en guidad tur.

  • Se till att ha kommit överens om hur många som ska sitta på skotern innan ni beger er ut. Ska man köra själv hela tiden ska körningen helst vara delad? Oavsett vilket ni bestämmer er för, så är de flesta snöskotrar av typen med en dubbeldyna så att flera får plats.
  • Bestäm er för hur många timmar safarin ska pågå. Det arrangeras snöskotersafaris i allt från ett par timmar och upp till en heldag. Är man nybörjare är rådet att man börja med en tur som är kort och för den som har vanan inne kan en safari på en hel- eller halvdag vara mer lämplig.
  • Vissa arrangörer har safaripaket som det ingår mat och dryck i, men det är upp till var och en om man vill ha det så. För det går lika bra att ha med sig en matsäck som äts när det är dags för en fikapaus. Det finns till och med restauranger lite varstans ute på fjällen men det bör man ta och kontrollera först innan äventyret börjar, för det finns ingen som gillar att gå hungrig en hel dag. Ta hur som helst alltid något ät- och drickbart med er ut för att vara på den säkra sidan.
startit