Rätt bil för transport av snöskoter

Rätt bil för transport av snöskoter

När snön har lagt sig som ett vitt täcke över landskapet är det bråda dagar för snöskoterförare. Alla snöskoterägare vill ge sig ut i mark och skog men det finns strikta regler som förhindrar dig att köra på allmän väg. Det innebär att du kommer att behöva transportera din snöskoter till olika områden eller tävlingar.

Bil och släp

Först bör du kontrollera hur mycket din bil får dra innan du börjar frakta en snöskoter. Du kan hitta information om vilken totalvikt och maxvikt som gäller i bilens registreringsbevis. Totalvikten på din bil och släp får maximalt vara 3 500 kilo för att kunna köra med ett B-körkort. Om du kommer att frakta fler skotrar på samma gång behövs ett större släp samt utökad körkortsbehörighet.

Rätt bil

För att kunna transportera en snöskoter med släpvagn behöver du givetvis en bil med dragvikt. I nuläget saknar elbilar detta vilket innebär att bästa köp är ett disel- eller bensindrivet fordon. Hos Holmgrens bil kan du söka bland ett mycket brett urval av bra nissan bilar till förmånligt pris. Du kan välja bland både nya och begagnade nissan bilar i flera olika modeller som exempelvis Juke, Cashqai, Leaf och Townstar. Hos Holmgrens bil finns kanske marknadens största sortiment av bensin- och dieseldrivna nissan bilar.

Transportera säkert

Det säkraste och kanske bästa sättet att transportera en snöskoter är att använda ett så kallat snöskotersläp som är utrustad med kapell eller kåpa. Kåpan kommer att skydda din snöskoter från salt och grus som ofta flyger upp från vägarna. Släpet är utrustat med tippfunktion samt öglor som gör det enklare att både lasta och fästa skotern. Om du ofta kör längre sträckor är det rekommenderat att välja ett bromsat släp. Kom ihåg att om din bil har dubbdäck måste släpet också ha dubbdäck. Om din bil har friktionsdäck kan du välja mellan friktionsdäck eller dubbdäck för ditt släp.

Snöskotrar

startit