Klä dig rätt för skoterturen

Klä dig rätt för skoterturen

Att åka skoter är en av de roligaste aktiviteterna på vintern och vårvintern. För att du ska njuta av din skotertur till fullo behöver du klä dig rätt för att hålla dig varm och vara rörlig. Här nedan kan du läsa mer om hur du kan tänka för att klä dig praktiskt när du ska åka skoter.

Flexibla byxor

För att du ska kunna styra skotern och röra dig ordentligt behöver du ha på dig byxor som inte sitter åt för mycket och är tillverkade av ett flexibelt material. Därför ska du köpa ett par cargobyxor som du kan ha under täckbyxorna när det är kallt. På vårvintern kan det räcka med att du har långkalsonger under. Cargobyxor är något pösigare och därför kan du röra dig fritt i dem. Dessutom är de tillverkade av ett rejält material vilket gör att de håller bra. Byxorna kommer i olika färger och du ska välja den byxa som tilltalar dig mest. Fördelen med cargobyxor är att de gör sig snygga till en täckjacka såväl som kavaj och därför är de mycket användbara. De har dessutom fickor som du kan använda för att exempelvis stoppa ner skoterns nycklar.

Värmande jacka

Upptill ska du tänka på att ha en värmande jacka. Jackan ska därför ha en vaddering för att du ska hålla värmen bra. Förutom att den ska vara värmande ska den stöta bort väta och ska tåla både regn och snö. Det finns både tjockare och tunnare vinterjackor.

startit