Transportera din snöskoter säkert

Transportera din snöskoter säkert

Det är inte alltid som du kan köra din skoter direkt från bostaden. När du ska transportera din snöskoter är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt både för din skull men också för dina medtrafikanters skull. Det är viktigt att lasta skotern korrekt men även att bilen du kör är säker och får dra den aktuella släpvagnen. Om du kör mycket i mörkret med din bil är fordonsbelysningen otroligt viktigt. Att ha extraljus är väldigt bra. Du kan gå in på nordeye.com/ om du är intresserad av att investera i riktigt bra extraljus. På nordeye.com/ kan du även hitta andra typer av belysning men också lampor. När du har bra lampor på bilen kan dina medtrafikanter se dig och du kan upptäcka faror i god tid.

Kontrollera att du får köra ekipaget

När du ska ut på snöskoteräventyr och inte köra i ditt närområde behöver du transportera din skoter till stället du ska till. Att ha en skoter på en släpvagn är en dyrbar last och du vill inte att den ska åka av släpet när du kör. Förutom att din skoter går sönder kan den orsaka personskador. Det första du ska göra när du ska frakta en snöskoter är att kolla hur mycket bilen som du ska köra med får dra om du har behörighet att dra snöskoter med den bilen plus släpvagn.

Spänn fast snöskoter ordentligt

Det är viktigt att kontrollera släpvagnen innan du lastar så att det är rätt däcktryck och att däcken är i bra skick. När släpvagnen är kontrollerad är det dags att lasta snöskotern. För att få den upp på släpvagnen kan det vara bra att ha en ramp. Placera sedan snöskoter mitt på släpet. När snöskotern står på rätt plats ska du spänna fast den med rejäla spännremmar som håller den på plats hela resan. Om du inte har någon kåpa på släpvagnen är det en god idé att använda ett kapell på skotern. Snöskotern kan ta stryk av vägsalt, grus och stenar som flyger upp. Tänk på att köra försiktigt och anpassa hastigheten efter det rådande väglaget. När du har kommit fram säkert kan du njuta fullt ut av ditt snöskoteräventyr oavsett var du befinner dig. Det är något speciellt med att flyga fram på en snöskoter över snötäckta marker. Tänk på att kolla upp vart du får köra om du är och kör på ställen där du aldrig har varit förut.

startit